Paluu Lembergiin — "Kansanmurha"- ja "rikos ihmisyyttä vastaan" -käsitteiden juurilla

Sands, Philippe
Nimeke: Paluu Lembergiin — "Kansanmurha"- ja "rikos ihmisyyttä vastaan" -käsitteiden juurilla
Tekijät: Sands, Philippe (Kirjoittaja)
Schuurman, Titia (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523634435
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 20.6.2024
Ilmestymispäivä: 20.6.2024
Hinta: 7,00 € (6,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
Äänikirja, 2023
MP3
10,00 €

Kovakantinen kirja, 2023

32,90 €

Kun ihmisoikeusjuristi Philippe Sands sai kutsun luennoimaan Ukrainaan, Lvivin kaupunkiin – joka sata vuotta aikaisemmin tunnettiin nimellä Lemberg –, hänelle alkoi paljastua odottamattomia historiallisia yhteensattumia. Ne johdattivat hänet tutkimaan nykyisen kansainvälisen rikosoikeuden alkuperää ja omaa sukuhistoriaansa lähtökohtanaan Nürnbergin oikeudenkäyntien viimeinen päivä.
Yhtäältä kyse on kahdesta lviviläistaustaisesta juristista, Hersch Lauterpachtista ja Rafael Lemkinistä, joiden ponnistelujen ansiosta Nürnbergissä luettuihin syytteisiin sisällytettiin termit ”rikos ihmisyyttä vastaan” ja ”kansanmurha”. Heille valkeni vasta oikeudenkäynnin päätyttyä, että tuomittuihin kuulunut Hans Frank, miehitetyn Puolan natsijohtaja, oli vastuussa myös heidän omien perheidensä murhasta. Toisaalta Sands jäljittää oman sukunsa kohtaloita Lvivistä läntiseen Eurooppaan toisen maailmansodan kauhujen keskellä.
Paluu Lembergiin on syvällinen ja koskettava tutkielma siitä, miten muisti, rikollisuus ja syyllisyys jättävät arpia sukupolvien yli. Kirja on saanut Baillie Gifford -palkinnon ja Prix Montaignen, minkä lisäksi se valittiin British Book Awards -kilpailussa vuoden tietokirjaksi 2017.


Suosittelemme myös: