Paluu Lembergiin — Kansanmurha- ja rikos ihmisyyttä vastaan -käsitteiden juurilla

Sands, Philippe
Nimeke: Paluu Lembergiin — Kansanmurha- ja rikos ihmisyyttä vastaan -käsitteiden juurilla
Tekijät: Sands, Philippe (Kirjoittaja)
Schuurman, Titia (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523633902
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2023
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 612
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Historia
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotarikokset, oikeudenkäynti, rikos ihmisyyttä vastaan, sotarikolliset, natsit, juutalaisvainot, toinen maailmansota, holokausti, kansainvälinen oikeus, historia
E-kirja, 2024
EPUB
7,00 €

Äänikirja, 2023
MP3
10,00 €

Kun ihmisoikeusjuristi Philippe Sands sai kutsun luennoimaan Ukrainaan, Lvivin kaupunkiin - joka sata vuotta aikaisemmin tunnettiin nimellä Lemberg -, hänelle alkoi paljastua odottamattomia historiallisia yhteensattumia. Ne johdattivat hänet tutkimaan nykyisen kansainvälisen rikosoikeuden alkuperää ja omaa sukuhistoriaansa lähtökohtanaan Nürnbergin oikeudenkäyntien viimeinen päivä.
Yhtäältä kyse on kahdesta lviviläistaustaisesta juristista, Hersch Lauterpachtista ja Rafael Lemkinistä, joiden ponnistelujen ansiosta Nürnbergissä luettuihin syytteisiin sisällytettiin termit ”rikos ihmisyyttä vastaan” ja ”kansanmurha”. Heille valkeni vasta oikeudenkäynnin päätyttyä, että tuomittuihin kuulunut Hans Frank, miehitetyn Puolan natsijohtaja, oli vastuussa myös heidän omien perheidensä murhasta. Toisaalta Sands jäljittää oman sukunsa kohtaloita Lvivistä läntiseen Eurooppaan toisen maailmansodan kauhujen keskellä.
Paluu Lembergiin on syvällinen ja koskettava tutkielma siitä, miten muisti, rikollisuus ja syyllisyys jättävät arpia sukupolvien yli. Kirja on saanut Baillie Gifford -palkinnon ja Prix Montaignen, minkä lisäksi se valittiin British Book Awards -kilpailussa vuoden tietokirjaksi 2017.


Suosittelemme myös: