Littana — Kielletyn lapsen tarina

Norrena, Vaula
Nimeke: Littana — Kielletyn lapsen tarina
Tekijät: Norrena, Vaula (Kirjoittaja)
Paavola, Satu (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523634312
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.9.2023
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Kiina, kamppailu identiteetistä, kultturien ristipaine, maahanmuuttajan asema, maahanmuutto, toiveikas, traaginen, tyttölapsen asema kiinalaisessa perheessä, vaikuttava tarina, yhden lapsen politiikka
E-kirja, 2024
EPUB
7,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023
Liepeelliset pehmeät kannet
28,90 €

Littana on tositarina kiellettynä lapsena Kiinassa syntyneestä tytöstä. Kiellettynä siksi, että Kiinassa vallitsi yhden lapsen politiikka, ja perheessä oli jo esikoistytär. Perhe halusi saada lisäksi pojan, sillä poikalapsia pidettiin kiinalaisissa perheissä siihen aikaan verrattoman arvokkaina. Mutta toinenkin lapsi syntyi tyttönä. Siitä koitui sekä perheelle että tytölle kovia seuraamuksia.
Perhe muutti Suomeen tytön ollessa 5-vuotias. Tyttö oppi pian suomen kielen ja sai toimia vanhempiensa ja näiden tuttavapiirin asiainhoitajana ja lapsityöntekijänä ravintolassa. Hän joutui kamppailemaan identiteetistään kahden kovin erilaisen kulttuurin ristipaineessa kärsien samalla perheen sisäisistä jännitteistä.
Ajan mittaan tytöstä kasvoi Jenni Chen-Ye, vastoinkäymisistä huolimatta suomalaisesta yhteiskunnasta paikkansa löytänyt määrätietoinen ja yritteliäs nainen.
Littana on ehyt, koskettava ja mukaansatempaava kertomus rikkinäisestä historiasta. Se on tärkeä ja ajankohtainen puheenvuoro maahanmuuttajien asemasta ja kulttuurien kohtaamisesta Suomessa.


Suosittelemme myös: