Littana — Kielletyn lapsen tarina

Norrena, Vaula
Nimeke: Littana — Kielletyn lapsen tarina
Tekijät: Norrena, Vaula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523634015
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.8.2023
Hinta: 28,90 € 14,45 € (13,14 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 297
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuuttajat, lapset (ikäryhmät), perheet, kulttuurierot
Äänikirja, 2023
MP3
5,00 €

E-kirja, 2024
EPUB
3,50 €

Littana on tositarina kiellettynä lapsena Kiinassa syntyneestä tytöstä. Kiellettynä siksi, että Kiinassa vallitsi yhden lapsen politiikka, ja perheessä oli jo esikoistytär. Perhe halusi saada lisäksi pojan, sillä poikalapsia pidettiin kiinalaisissa perheissä siihen aikaan verrattoman arvokkaina. Mutta toinenkin lapsi syntyi tyttönä. Siitä koitui sekä perheelle että tytölle kovia seuraamuksia.

Perhe muutti Suomeen tytön ollessa 5-vuotias. Tyttö oppi pian suomen kielen ja sai toimia vanhempiensa ja näiden tuttavapiirin asiainhoitajana ja lapsityöntekijänä ravintolassa. Hän joutui kamppailemaan identiteetistään kahden kovin erilaisen kulttuurin ristipaineessa kärsien samalla perheen sisäisistä jännitteistä.

Ajan mittaan tytöstä kasvoi Jenni Chen-Ye, vastoinkäymisistä huolimatta suomalaisesta yhteiskunnasta paikkansa löytänyt määrätietoinen ja yritteliäs nainen.

Littana on ehyt, koskettava ja mukaansatempaava kertomus rikkinäisestä historiasta. Se on tärkeä ja ajankohtainen puheenvuoro maahanmuuttajien asemasta ja kulttuurien kohtaamisesta Suomessa.


Suosittelemme myös: