Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Filosofia ja tämä elämä - Ajattelun asioita

Himanka, Juha
Nimeke: Filosofia ja tämä elämä - Ajattelun asioita
Tekijät: Himanka, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515336
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.11.2021
Hinta: 34,50 € 17,25 € (15,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 463
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, ajattelu, viisaus, todellisuus, totuus, itse, oppiminen, tiede, tietoteoria, havainnot, havainnointi, kokemukset, fenomenologia, hyveet, opetus, ahneus, suhteellisuusteoria, aika
E-kirja, 2022
EPUB
3,50 €

Vaikka luonnontieteen saavutukset ovat valtaisat, on asioita, joista se ei ole kyennyt saamaan otetta. Näistä ohittamattomin olemme me itse: objektiivinen luonnontiede hämmentyy ryhtyessään miettimään, keitä me subjektit oikein olemme. Objektiivisen tieteen piirissä on kyllä saavutettu paljon tietoa esimerkiksi tietoisuuden eri toiminnoista, mutta subjektiivinen kokemuksemme todellisuudesta tieteeltä pakenee. Luonnontieteellisen tiedon ulottumattomiin ovat jääneet niin ikään sellaiset teemat kuin aika, ystävyys, rakkaus ja etiikka. Filosofiassa näitä kutsutaan ajattelun asioiksi.
Vaikka luonnontieteen keinot saavat näistä asioista otteen huonosti, on näitä asioita pohdittu parhaimmillaan siinä onnistuen jo tuhansia vuosia. Esimerkiksi luvusta onnistumme tavoittamaan totuuden ilman tieteen apuakin, kun onnistumme laskemisessa. Vastavaasti voimme onnistua myös muiden ajattelun asioiden totuuden tavoittelussa ja kyetä ajattelemaan, keitä me olemme ja kuinka meidän tulisi elää yhdessä.
Nämä ajattelun asiat, joita pohditaan pikemminkin totuuden kuin tiedon kannalta, ovat luonnon hyödyntämisessä mitättömiä, mutta elämässämme ne ovat olennaisia. Jo Sokrateen mukaan elämän ajatteleminen on mielekkään elämän ehto.
Kirjassaan Todellisuus yhtä kaikki filosofi Juha Himanka käy asiaan ja alkaa seurata ajattelun polkuja.


Suosittelemme myös: