Alussa oli… Ihmiskunnan uusi historia

Graeber, David; Wengrow, David
Nimeke: Alussa oli… Ihmiskunnan uusi historia
Tekijät: Graeber, David (Kirjoittaja)
Wengrow, David (Kirjoittaja)
Tuomikoski, Anna (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523632356
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 6.9.2022
Hinta: 35,90 € 17,95 € (16,32 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 677
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Historia
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sivilisaatio, kehitys, maailmanhistoria, ihmisyys, käsitykset, historiallinen antropologia, arkeologia, tieteenhistoria, kritiikki
E-kirja, 2022
EPUB
4,73 €

Äänikirja, 2022
MP3
6,75 €

Olemme kautta aikain pitäneet ihmisen esi-isiä alkukantaisina ja lapsenomaisina - joko jonkin luonnollisen vapauden ja tasa-arvon perikuvina tai sotaisankarkeina köriläinä. Niinpä sivilisaation hinta on ollut joko tuon alkuperäisen viattomuuden uhraaminen tai primitiivisten vaistojemme kahlehtiminen. Antropologi David Graeberin ja arkeologi David Wengrow'n mukaan tämä meille nyt niin tuttu ajattelutapa muodostui vasta 1700-luvun mittaan.

Kyse oli konservatiivisesta reaktiosta kritiikkiin, jota erityisesti Amerikan alkuperäiskansojen edustajat eurooppalaista yhteiskuntaa kohtaan esittivät. Tämän oivalluksen myötä Alussa oli... järisyttää luutuneita käsityksiämme esimerkiksi maanviljelyn, omistamisen, kaupunkien, demokratian tai orjuuden merkityksestä.

Väistämättöminä pitämämme kehityskulut ovat olleet kaikkea muuta kuin väistämättömiä. Yhtäkkiä voimmekin kuvitella uudenlaisia vapauden muotoja ja tapoja järjestää yhteiskunta. Tekijöiden ajattelua ajaa poikkeuksellinen älyllinen uteliaisuus ja usko toiminnan voimaan.


Suosittelemme myös: