Alussa oli... Ihmiskunnan uusi historia

Graeber, David; Wengrow, David
Nimeke: Alussa oli... Ihmiskunnan uusi historia
Tekijät: Graeber, David (Kirjoittaja)
Wengrow, David (Kirjoittaja)
Tuomikoski, Anna (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523633551
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.10.2022
Hinta: 9,45 € (8,59 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
E-kirjat
Kirjastoluokka: 91.1 Vanha aika
Avainsanat: sivilisaatio, kehitys, maailman historia, ihmisyys, käsitykset, antropologia, arkeologia, tieteen historia, kritiikki
Äänikirja, 2022
MP3
13,50 €

Kovakantinen kirja, 2022
Lukunauha(t)
35,90 €

Olemme kautta aikain pitäneet ihmisen esi-isiä alkukantaisina ja lapsenomaisina - joko jonkin luonnollisen vapauden ja tasa-arvon perikuvina tai sotaisankarkeina köriläinä. Niinpä sivilisaation hinta on ollut joko tuon alkuperäisen viattomuuden uhraaminen tai primitiivisten vaistojemme kahlehtiminen. Antropologi David Graeberin ja arkeologi David Wengrow'n mukaan tämä meille nyt niin tuttu ajattelutapa muodostui vasta 1700-luvun mittaan.

Kyse oli konservatiivisesta reaktiosta kritiikkiin, jota erityisesti Amerikan alkuperäiskansojen edustajat eurooppalaista yhteiskuntaa kohtaan esittivät. Tämän oivalluksen myötä Alussa oli... järisyttää luutuneita käsityksiämme esimerkiksi maanviljelyn, omistamisen, kaupunkien, demokratian tai orjuuden merkityksestä.

Väistämättöminä pitämämme kehityskulut ovat olleet kaikkea muuta kuin väistämättömiä. Yhtäkkiä voimmekin kuvitella uudenlaisia vapauden muotoja ja tapoja järjestää yhteiskunta. Tekijöiden ajattelua ajaa poikkeuksellinen älyllinen uteliaisuus ja usko toiminnan voimaan.


Suosittelemme myös: