Yön kirkas tähti — 99 viimeistä kirjettä

Keats, John
Nimeke: Yön kirkas tähti — 99 viimeistä kirjettä
Tekijät: Keats, John (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518512861
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 281
Tuoteryhmät: Runot
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: runoilijat, rakkauskirjeet, kirjallisuudenhistoria, kirjailijat, henkilöhistoria, kirjeet
Englantilaisen kirjallisuuden tärkeimpiin runoilijoihin kuuluvan John Keatsin runoja on käännetty ja luettu innolla Suomessa, mutta hänen kirjeitään ei ole saatavilla suomeksi. Keatsin 99 viimeisen kirjeen suomennoskokoelma on tärkeä askel esitellä suomalaisille lukijoille myös tämä Keatsin puoli.

Keatsin 99 viimeistä kirjettä sisältävät myös rakkauskirjeet, joita Keats lähetti Fanny Brawnelle. Keatsin kirjeet Fannylle ovat kenties tunnetuimpia kirjallisuushistorian rakkauskirjeitä. John Keats ja Fanny Brawne olivat toistensa naapureita ja vaihtoivat lukuisia lyhyitä kirjeitä sekä myös muutamia intohimoisempia viestejä. Yksikään Fannyn lähettämistä kirjeistä ei ole säilynyt, sillä ne tuhottiin Keatsin kuoleman jälkeen Keatsin pyynnöstä, mutta Keatsin kahden viimeisen elinvuoden aikoina lähettämien kirjeiden joukossa on säilynyt valtaosa Fannylle osoitetuista kirjeistä.

Jane Campionin samanniminen elokuva saa Suomen ensi-iltansa keväällä 2010.


Suosittelemme myös: