Yokon yökirja

Sandelin, Annika
Nimeke: Yokon yökirja
Tekijät: Sandelin, Annika (Kirjoittaja)
Bondestam, Linda (Kuvittaja)
Ryömä, Liisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518516357
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 147
Tuoteryhmät: Nuortenkirjat
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 9
Tähän Yökirjaan 10-vuotias Yoko on kirjoittanut kaiken mikä on tärkeää ja salaista.

Sitä on paljon: Yoko ja hänen paras ystävänsä Anna kostavat rähisevälle Karppisen tädille, leikkivät nukeilla, vaikka ovat siihen oikeastaan jo vähän liian isoja ja vakoilevat epäilyttävän oloisia aikuisia kuten parrakasta äijää, joka kantaa kukikasta kangaskassia.

Yoko on saanut nimensä äitinsä ihaileman taiteilijan Yoko Onon mukaan. Annan ja taiteilijaäidin lisäksi käänteitä Yokon elämään aiheuttavat muiden muassa pikkuveli Salvador, pikkusisko Frida ja psykologi-isä. Ja tietenkin Daniel, joka on – ihana.

Kekseliäisyytensä, huumorintajunsa ja poikkeuksellisen asiantuntemuksensa (tai muistinsa) ansiosta Annika Sandelin onnistuu vangitsemaan neljäsluokkalaisen tytön arkipäivän riemuineen, huolenaiheineen ja jännityksen hetkineen tähän kauan kaivattuun kouluikäisille suunnattuun romaaniin. Päiväkirjamuotoinen teos käsittelee yksinäisyyden, ryhmässä toimimisen ja suvaitsevuuden teemoja ja saattaapa innostaa lasta kirjoittamaan myös itse.

Mustavalkoinen kuvitus on taiturimaisen Linda Bondestamin käsialaa. Kirjan on suomentanut kirjallisuuden valtionpalkinnollakin palkittu Liisa Ryömä.


Suosittelemme myös: