Yleisö

Santanen, Eino
Nimeke: Yleisö
Tekijät: Santanen, Eino (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518517965
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,56 € (25,05 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 102
Tuoteryhmät: Runot
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Eino Santasen Raha-trilogian toinen osa Yleisö on mestarillinen ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Sen erilaisia ilmaisun muotoja hyödyntävä hybridirunous laajentaa kirjallisen taiteen rajoja ennennäkemättömillä tavoilla. Kirjan musikaalisissa runoissa kohdataan
robotiksi muuttunut vapauden lintu, selfiet muuttuvat kuolleiden kuviksi ja rahasta on tullut satavuotiaan yhteiskuntamme ainoa virallinen kieli, jonka äärelle me kokoonnumme ja jonka avulla muodostamme ajatuksemme.

Yleisö jatkaa Tekniikan maailmat -teoksessa esiteltyä käsitetaiteellista Setelirunoushanketta. Kirjan luku ”06122017” koostuu skannatuista 20 euron setelirahoista, joihin on kirjoituskoneella, korjauslakalla ja polttamalla laadittu suomalaisen yhteiskunnan rahasuhdetta käsitteleviä vahvan visuaalisia runoja.
Yleisö-teoksen runous ja siihen värillisenä skannattu setelirunous laajenevat myös elokuvaja
tanssitaiteen piiriin. Setelirunoihin pohjaava Susanna Kuparisen ja Anna Paavilaisen lyhytelokuva
julkaistaan Suomen satavuotispäivänä 6.12.2017 Teoksen nettialustoilla. Yleisön runoihin perustuva Valtteri Raekallion ja Santasen immersiivinen tanssiteos saa ensi-iltansa 2018. Aiemmin kaksikko on luonut yhteistyössä palkitun tanssiteoksen Edustaja, joka perustui Tekniikan maailmojen runoihin.


Suosittelemme myös: