Veden vartija - Teemestarin kirjasta elokuvaksi

Kinnunen, Kalle
Nimeke: Veden vartija - Teemestarin kirjasta elokuvaksi
Tekijät: Kinnunen, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523633278
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,90 € 17,95 € (16,32 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 248
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Musiikki ja taide
Kirjastoluokka: 77.4 Elokuva. Elokuvataide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteiselokuvat, elokuvat, elokuvatuotanto, elokuvaus, elokuvaohjaus, elokuvakäsikirjoitukset, fiktiiviset hahmot, fiktiiviset paikat, filmatisointi, tieteiskirjallisuus, elokuvaohjaajat, elokuvanäyttelijät
Emmi Itärannan romaani Teemestarin kirja ilmestyi vuonna 2012. Se sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen, jossa vesi on arvokkain valuutta ja julma hallinto on ottanut kansallisvaltioiden paikan. Kirjasta tuli maailmanlaajuinen menestys ja useat tahot halusivat sen elokuvaoikeudet.

Saara Saarelan ohjaaman ja Ilja Rautsin käsikirjoittaman tieteiselokuvan suunnittelun ja tuotannon kaaresta tuli lopulta melkein kymmenvuotinen. Romaanin kuviteltu maailma on poikkeuksellinen, mutta niin on myös Bufo-yhtiön tuottaman suurelokuvan tarina. Nykyaikaisen suomalaisen elokuvantekemisen kansainvälistä todellisuutta ei ole aiemmin kartoitettu yhtä tarkasti kuin Kalle Kinnusen kirjassa. Kinnunen pohtii myös kysymystä, miksi suomalaisen elokuvan kunnianhimo ja laatu ovat hurjassa nousussa juuri nyt. Elokuva, jonka pääosia esittävät muiden muassa Saga Sarkola, Mimosa Willamo, Lauri Tilkanen, Minna Haapkylä ja Pekka Strang, saa ensiiltansa 2. syyskuuta 2022.


Suosittelemme myös: