Valheiden helminauha — Suomalaisen liikemiehen oikeusmurha

Dumell, Matts
Nimeke: Valheiden helminauha — Suomalaisen liikemiehen oikeusmurha
Tekijät: Dumell, Matts (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518726
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oikeustapaukset, oikeudenkäynti, talousrikokset, puolueettomuus, syytetyt, oikeusturva, tuomiot, liikemiehet, yrittäjät, oikeuslaitos, kritiikki
Tämä kirja kertoo tarinan eräästä pieleen menneestä kiinteistökaupasta, jota päädyttiin setvimään suomalaisessa oikeudessa. Merkille pantavaa on se, että oikeus ei ollutkaan puolueeton. Kirjan päähenkilö Tuomo Partanen joutui ennakkoluulojen ja suoranaisten prosessivirheiden takia oikeusmurhan uhriksi. Miksi? Oletettavasti siksi, että hänen elämänsä ja uransa oli koostunut yhteyksistä ja liiketoimista venäläisten kumppanien kanssa.

Partanen oli elänyt eräänlaisen täkäläisen version aluksi toteutuneesta, sitten sortuneesta amerikkalaisesta unelmasta. Kaikki alkoi lupaavasti ja tuottoisasti itärajalla käydystä kaupasta, mutta käänteet elämässä johtivat epäselvyyksiin muuatta kiinteistöä koskevassa kaupassa ja siihen liittyvässä rahoitusvyyhdissä. Mukaan sotkettiin syytöksiä kiristyksestä ja yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, jotka on voitu osoittaa tekaistuiksi. Ne johtivat kuitenkin oikeuden tekemään ratkaisuja, jotka olivat kaikkea muuta kuin oikeudenmukaisia.

Matts Dumell on koonnut aineistosta kirjan, joka näyttää, että niin kutsutussa läntisessä demokratiassa korkeimpana ihanteena pidetty puolueeton oikeudenkäynti ei ole itsestäänselvyys.


Suosittelemme myös: