Ukraina - rajamaa

Lauren, Anna-Lena; Lodenius, Peter
Nimeke: Ukraina - rajamaa
Tekijät: Lauren, Anna-Lena (Kirjoittaja)
Lodenius, Peter (Kirjoittaja)
Ryömä, Liisa (Kääntäjä)
Ryömä, Robert (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518516487
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 129
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 47.4 Ukraina
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittiset kriisit, sisäpolitiikka, aseelliset konfliktit, separatismi, kansalliset vähemmistöt, informaatiosodankäynti, kansainväliset suhteet, poliittinen historia, yhteiskuntakuvaus, reportaasit
Äänikirja, 2022
MP3
13,50 €

Mitä Ukrainassa oikein tapahtui vuonna 2014? Laajat mielenosoitukset ja verilöyly Kiovassa johtivat siihen, että presidentti Janukovyts lähti maasta. Monet ajattelivat, että tie Eurooppaan oli nyt auki. Sittemmin Ukraina on tehnyt liitännäissopimuksen EU:n kanssa, mutta samalla menettänyt Krimin niemimaan ja osittain hallinnan Itä-Ukrainassa. Ukrainasta on tullut kansainvälinen vedenjakaja, joka laukaisi syvän ja peruuttamattoman kriisin Venäjän ja lännen välillä.

Hufvudstadsbladetin ja Svenska Dagbladetin ulkomaankirjeenvaihtaja Anna-Lena Lauren on ollut tapahtumaketjun alusta lähtien paikalla vuoroin Kiovassa, vuoroin Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Tässä kirjassa hän kertoo tapaamistaan ihmisistä ja kokemuksistaan kentältä, tilanteista ja paikoista. Kirjan toinen tekijä, toimittaja Peter Lodenius laatii taustoituksen niin aiemmille kuin myöhemmillekin tapahtumille Ukrainassa. Lodeniuksella on pitkä kokemus Itä- ja Keski-Euroopasta. Hän on kirjoittanut kirjan Ukraina i Europas mitt.


Suosittelemme myös: