Totuuden jälkeen

Vihma, Antto; Hartikainen, Jarno; Ikäheimo, Hannu-Pekka; Seuri, Olli
Nimeke: Totuuden jälkeen
Tekijät: Vihma, Antto (Kirjoittaja)
Hartikainen, Jarno (Kirjoittaja)
Ikäheimo, Hannu-Pekka (Kirjoittaja)
Seuri, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518627
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 294
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: media, joukkoviestimet, teknologinen kehitys, tekoäly, digitalisaatio, yhteiskunnalliset vaikutukset, journalismi, tiedonvälitys, luotettavuus, asiantuntijuus, disinformaatio, julkinen keskustelu, sosiaalinen media, Internet, yhteiskuntakehitys, demokratia
E-kirja, 2018
EPUB
4,79 €

Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-kansanäänestyksen seurauksena syntyi laajalti jaettu tunne siitä, että politiikan tekemisen tavat ja julkisen keskustelun säännöt olivat muuttuneet pohjiaan myöten. Tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa. Oli siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.

Maailma ei kuitenkaan muuttunut vuodessa. Totuudenjälkeisen ajan keskeiset ajurit - yhteiskunnallinen polarisaatio ja teknologinen kehitys - olivat muokanneet maaperää vuosikymmenten ajan. Ne ilmenivät perinteisen median ja asiantuntijuuden kriisinä, vanhojen hierarkioiden murtumisena ja verkostojen vallan kasvuna, sekä uusina julkisuuden hallinnan keinoina.

Räikeimmillään ilmiöt tulivat esiin Yhdysvalloissa, mutta samat voimat ovat käynnissä myös Suomessa. Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kokonaiskatsaus tähän murrokseen. Kirjassa tarkastellaan kriittisesti totuudenjälkeisen ajan ilmiöitä sekä niiden historiaa. Politiikan eri alueisiin syventävät tapaustutkimukset paljastavat suomalaisen julkisen keskustelun karikot.


Suosittelemme myös: