Tanssi! — Kirjoituksia tanssista ja kuvataiteesta

Schreck, Hanna-Reetta; Karhunen, Saara
Nimeke: Tanssi! — Kirjoituksia tanssista ja kuvataiteesta
Tekijät: Schreck, Hanna-Reetta (Toimittaja)
Karhunen, Saara (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523632615
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Musiikki ja taide
Kirjastoluokka: 77.3 Tanssi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tanssi, kuvataide, nykytanssi, moderni tanssi, postmodernismi, baletti (taiteet), tanssijat, sukupuoli, tila, tanssihistoria
Tanssi! Kirjoituksia tanssista ja kuvataiteesta on kaikille tanssista kiinnostuneille suunnattu yleistajuinen tietokirja. Se koostuu yhdestätoista aihetta eri tavoin käsittelevästä esseestä. Esseissä esitellään muun muassa tanssin historiaa ja merkitystä modernin murroksen ajoilta, tanssin ja yleensä liikettä kuvaavien taideteosten asettumista tilaan sekä tanssin suhdetta nykymaailman sosiaaliseen ja poliittiseen todellisuuteen. Tärkeän juonteen muodostaa kysymys tanssin suhteesta muihin, etenkin kuvataiteeseen. Millainen on vanhempien teosten suhde nykytaiteeseen? Entä kuinka tanssia sanallistaa vaikkapa tanssikriitikko?

Kirjan kirjoittajajoukko koostuu taiteen tutkijoista, tanssikriitikoista ja tanssitaiteilijoista. Kirja liittyy HAM Helsingin taidemuseon Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880-2022-näyttelyyn, mutta toimii myös itsenäisenä lukemistona.


Suosittelemme myös: