Sovelias liitto — Kohtauksia Ellan de la Chapellen ja Albert Edelfeltin elämästä

Vainio-Kurtakko, Maria
Nimeke: Sovelias liitto — Kohtauksia Ellan de la Chapellen ja Albert Edelfeltin elämästä
Alkuteos: Ett gott parti
Tekijät: Vainio-Kurtakko, Maria (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523632363
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.10.2022
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Alkuteos: Ett gott parti
Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 428
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: avioliitto, avioparit, taidemaalarit, puolisot, aviovaimot, yläluokka, aateli, ajankuvaus, sosiaalinen elämä, elämäntapa, säätyläiset, kirjeet, yhteiskunnallinen muutos, naisen asema, henkilöhistoria
E-kirja, 2023
EPUB
8,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
13,50 €

Vapaaherratar Ellan de la Chapellen ja taiteilija Albert Edelfeltin avioliitto solmittiin aikana, jolloin uudet aatteet horjuttivat perinteisiä arvoasetelmia. Sukupuoliroolit, säädyllisyys ja naisten oikeus toteuttaa itseään tulivat keskustelun aiheiksi. Avioliitonkin merkitys oli muuttumassa taloudellisesta järjestelystä myös tunteen asiaksi. Ellan ja Albert olivat tietoisia sukuperinnön velvoitteista, mutta myös avoimia uusille ajatuksille. Heidän avioliittonsa vaikutti täyttävän ajan ristiriitaiset vaatimukset, mutta julkisivun takana se natisi liitoksissaan. Yhteiselossa oli iloa ja ystävyyttä, mutta myös ristiriitoja ja huolia. Modernin naisen pyrkimyksiä ja taiteilijan värikästä elämää oli vaikea sovittaa yhteen. Säädynmukaisen elämän ylläpito söi taloudellisia resursseja ja ympäröivä yhteisö asetti omat vaatimuksensa.

Sovelias liitto on runsaasti kuvitettu, eloisa kertomus Euroopan metropoleissa ja helsinkiläisissä seurapiireissä liikkuvan parin elämästä sekä monisyinen kuva 1800-luvun lopun yhteiskunnasta.


Suosittelemme myös: