Sarana — Tunnustuksia taitekohdassa

Souri, Katariina
Nimeke: Sarana — Tunnustuksia taitekohdassa
Tekijät: Souri, Katariina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518412
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: julkisuuden henkilöt, kirjailijat, käsikirjoittajat, kuvataiteilijat, keski-ikä, mielenterveyshäiriöt, mielenterveysongelmat, diagnostiikka, itsehoito, hoito, lääkehoito, kritiikki
E-kirja, 2018
EPUB
4,79 €

Marraskuussa 2016 Katariina Sourille lausutaan raju diagnoosi: ”Sinulla on persoonallisuushäiriö ja kaksisuuntainen mielialahäiriö.” Lääkereseptit käsissään Souri on aluksi järkyttynyt, sitten epäuskoinen. Entä jos diagnoosi on väärä? Uskallanko alkaa syödä vahvaa lääkitystä, muutunko minä, menetänkö luovuuteni?

Tuosta päivästä alkaa Sourin hätkähdyttävän rehellinen tarina yhdestä vuodesta, keski-iän taitekohdasta, yrityksestä tulla siksi joka on, ilman lääkkeitä, alkoholia, keskellä mielialojen heilahteluita. Värikkään ja kiehtovan henkilöhistorian lisäksi se avaa ajankohtaisia pohdintoja lääketeollisuuden sanelemasta terveydenhoitopolitiikasta ja mielialalääkkeiden runsaasta käytöstä Suomessa. Kirja kuvaa myös taiteilijan työtä, ja se on kuvitettu Sourin maalauksilla.

Marraskuusta 2016 marraskuuhun 2017 ulottuvan jakson aikana Souri kohtaa myös toisen suuren haasteen: hänen iäkäs isänsä on viety Norjaan, pois tyttärensä läheltä. Isän kauttaSouri avaa kipeää tekevän tarkasti omaa lapsuuttaan, naiseksi kasvamista ja luopumista.

Sarana on syvä, hauska ja huimaavan suora kirja siitä, mitä tapahtuu kun avaa itsensä kaikille mahdollisuuksille - kun katsoo itseään terävästi ja lämmöllä, näkee itsensä ja muut.


Suosittelemme myös: