Saattaja

Elfving, Sari
Nimeke: Saattaja
Tekijät: Elfving, Sari (Kirjoittaja)
Böhm, Anna (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523633636
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.5.2023
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2023
EPUB
7,00 €

Kovakantinen kirja, 2023
Suojapaperi
31,90 €

Helsinki, 1941. Itseään etsivä, ujo biologian ylioppilas Laina nousee junaan kohti vanhalla rajalla sijaitsevaa kenttäsairaalaa taskussaan äidin antamat kolme seteliä ja kinuskikaramellipussi. Hänestä tulisi Punaisen Ristin apusisar, joka hoitaisi rintamalta palaavia poikia. Kyllä hän kai osaisi pistää neulan ihmisen käsivarteen? Laina on harjoitellut neulaamalla eetterin jäykistämiä perhosia museon kokoelmiin. Hän kirjoittaa museon työtoverille, Oskarille, haaveistaan: Karjalan fauna on lumoavaa, mutta erityisesti kiehtoo mahdollisuus seurata pääkalloperhosen muodonmuutosta.

Mutta poikia tulee sidottavaksi tai haudattavaksi kuin outoa omenasatoa. Kuolema vaatii uhria myös Lainalta: nuorukaiset pyytävät häneltä viimeisiä palveluksia. Univajeen ja sitä peittävien piristeiden myötä kenttäsairaalasta tulee kotelo Lainan omalle muutokselle.

Saattaja on häikäisevän kauniisti kirjoitettu, häiritsevä uni erään naisen seksuaalisuuden kehityksestä ja rajoista, joita on lajien ja valtioiden välillä - sekä niistä, joita on elämän ja kuoleman, oman ja toisen ruumiin välissä.

Sari Elfving (s. 1974 Hämeenlinnassa) on helsinkiläistynyt kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Taivaat jotka ansaitsemme ilmestyi vuonna 2019. Saattaja on hänen toinen romaaninsa.


Suosittelemme myös: