Riivaus — romanttinen kertomus

Byatt, A.S.
Nimeke: Riivaus — romanttinen kertomus
Alkuteos: Possession : a romance
Tekijät: Byatt, A.S. (Kirjoittaja)
Alopaeus, Marja (Kääntäjä)
Lehto, Leevi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518510966
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Alkuteos: Possession : a romance
Kustantaja: Teos
Sarja: Baabel
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 708
Tuoteryhmät: Baabel-sarja
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: intohimo, kaunokirjallisuus, rakkaussuhde, runoilijat, kirjeenvaihto, kirjallisuudentutkimus, salaisuudet, sivistyneistö, viktoriaaninen aika, kirjallisuudentutkijat, oppineisuus
Pehmeäkantinen kirja, 2016
A-formaatin pokkari
9,60 €

A S Byattin tunnetuin teos Riivaus. Romanttinen kertomus on omaperäinen ja rikas romaani, rakkaustarina ja jännityskertomus, joka sijoittuu kahteen eri aikakauteen ja moneen eri maailmaan.

Riivaus kertoo 1800-luvulla eläneistä englantilaisista runoilijoista, Christabel LaMottesta ja Randolph Henry Ashista, sekä kahdesta nuoresta 1980-lukulaisesta kirjallisuudentutkijasta, Maud Baileystä ja Roland Michellistä. Bailey ja Michell löytävät sattumalta runoilijoiden välisen kirjeenvaihdon, joka paljastaa intohimoisen, salaisen rakkaustarinan. Tämä löytö vaikuttaa ensin ainoastaan Baileyn ja Michellin akateemiseen tutkimukseen, mutta joutuessaan syvemmälle unohtuneen rakkaustarinan maailmaan vaikutukset näkyvät heidän elämässään yhä voimakkaammin.

Riivaus on hämmästyttävän monitasoinen kudelma rakkaudesta, omistamisesta ja pakkomielteistä. Kriitikoiden ja lukijoiden kiittämässä romaanissa sadut, runot, myytit, viktoriaanisen ajan Englanti ja nykyaika, sekä kaikenmuuttava rakkaus hengittävät sivuilla elävästi.

Byatt taituroi eri aikakausien ja tyylien välissä päästämättä lankoja käsistään hetkeksikään. Arkinen maailma limittyy kirjallisuudentutkimukseen, vallan halu ja intohimoinen rakkaus säilyvät samanlaisina vuosisadasta toiseen. Riivaus on romaani ihmisen loputtomasta kaipuusta johonkin - kunniaan, toisen lähelle, eri aikakauteen, osaksi jotain suurempaa.


Suosittelemme myös: