Puupää

Hurme, Juha
Nimeke: Puupää
Tekijät: Hurme, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518512274
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kaikki alkaa siitä, että näyttelijä N saa paksun kirjeen eräältä teatterinjohtajalta. Kirjeessä on mukana johtajan kirjoittama näytelmä Puupää, jota johtaja kehottaa näyttelijää esittämään ympäri Suomea.

Näyttelijän on tarkoitus esittää kustannustehokkaasti näytelmän kaikki roolit Puupäästä ja Pätkästä Justiinaan ja talonmies Pikkaraiseen sekä toimia näytelmän lavastajana, puvustajana ja ohjaajana. Sekä tietysti kahvittajana väliajalla.

Kyseessä on johtajan mukaan huumorilla höystetty tragedia siitä, mitä tapahtuu kun rooli kasvaa ihoon kiinni, kun roolista tulee ihmisen omakuva.

Näin tapahtuu. Näyttelijä N seuraa ohjetta. Mikään peräkylä ei ole liian pieni näyttelijä N:lle esittää Puupäätä. Hän pitää päiväkirjaa kohtaamistaan tilanteista ja vaikeuksista esittäessään näytelmää eräkämpillä ja pikkulavoilla. Samalla hän kirjoittaaesseitä kulttuurin olemuksesta, musiikin ja näyttelemisen teoriasta. Siitä mistä meidän elämässämme on kysymys.

Sitten N katoaa. Jälkeä jättämättä. N:n ystävä päättää koota kirjan N:n päiväkirjoista ja esseistä - tarpeellisena lisänä itse näytelmä, jota esittäessään N katosi. Se kirja on sinulla pian kädessäsi. Puupää. Kuvaus yhden suomalaisen taipaleesta ottaa selvää, miten ja miksi täällä elämme.


Suosittelemme myös: