Pelastamisiin!

L'Ecuyer, Siiri; Forsman, Christoffer
Nimeke: Pelastamisiin!
Tekijät: L'Ecuyer, Siiri (Kirjoittaja)
Forsman, Christoffer (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518344
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,50 € 17,25 € (15,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 184
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 35.6 Palo- ja pelastustoimi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pelastustoimi, pelastustoiminta, pelastuslaitokset, paloasemat, pelastushenkilöstö, palomiehet, työnkuva, ammatillinen koulutus, palokalusto, paloautot, varusteet, työkyky, ravitsemus, ruokaohjeet, henkilöhistoria
Tiedätkö, mitä palomiehet tekevät silloin kun eivät sammuttele tulipaloja ja nouda kissoja puista? Melkein kaikkea. Sitä paitsi oikeammin he ovat pelastajia. Pelastustoimen työntekijöinä he ehkäisevät onnettomuuksia, tekevät väestönsuojelutyötä ja ylipäätään parantavat yhteiskunnan turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Ja tietysti pelastavat ihmisiä, eläimiä ja asioita. Vuonna 2017 pelastustoimella oli Suomessa yli satatuhatta tehtävää. Niiden joukossa oli hieman alle kaksitoistatuhatta tulipaloa ja hieman yli viisitoistatuhatta liikenneonnettomuutta, mutta siis valtava määrä myös muuta, sairaskohtauksiin reagoimisesta eksyneiden kuuttien siirtelyyn.

Pelastamisiin! kertoo yksityiskohtaisesti ja konkreettisesti pelastajien laaja-alaisesta työstä. Se valottaa niiden ihmisten arkea, joiden tehtävänä on auttaa silloin kun hätä on suurin. Lukija saa tietää, miten paloauto on varusteltu, millainen on pelastajan työpäivä, ja miten ammattiin päädytään. Mukana on tärkeitä vinkkejä oman turvallisuuden parantamiseksi ja elämänlaadun kohentamiseksi (unohtamatta koko joukkoa ruokaohjeita, joiden myötä pelastajat jaksavat työtä tehdä).


Suosittelemme myös: