Pako revitystä maasta — Syyrialaispojan matka kohti rauhaa

Simon, John
Nimeke: Pako revitystä maasta — Syyrialaispojan matka kohti rauhaa
Tekijät: Simon, John (Kirjoittaja)
Kankaanpää, Jaakko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523634725
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.3.2024
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 199
Tuoteryhmät: Etusivu
Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pakolaiset, alaikäiset, pojat (ikäryhmät), elinolot, pakolaisleirit, turvapaikanhakijat, kotouttaminen (maahanmuuttajat)
Äänikirja, 2024
MP3
10,00 €

E-kirja, 2024
EPUB
7,00 €

Vuonna 2015 Suomeen alkoi saapua ennennäkemätön määrä pakolaisia Irakista, Syyriasta ja Afganistanista. Ensimmäisenä vuonna saapui yli kolmekymmentätuhatta ihmistä, joista noin kolmetuhatta oli yksin saapuneita alaikäisiä poikia. Yksi pojista oli Bashar, joka oli elänyt lapsuutensa Syyrian taisteluiden keskellä, talonraunioiden ympäröimänä, tarkka-ampujia väistellen. Kaoottisessa Syyriassa hän pärjäsi rohkeudellaan ja nokkeluudellaan, ja samat ominaisuudet olivat hyödyksi hänen päädyttyään Kreikkaan pahamaineiselle Morian pakolaisleirille. Lopulta Bashar sai turvapaikan Suomesta. Mutta kaiken koetun jälkeen elämä rauhallisessa Suomessa on ollut yllättävän vaikeaa.

John Simon on seurannut vuosien ajan Basharin elämää Suomessa. Hän on kirjannut ylös Basharin koskettavan tarinan, mutta kuvaa myös Syyrian konfliktin monimutkaisen taustan sekä Basharin elämään vaikuttaneet poliittiset käänteet. Nuoren miehen tarina havainnollistaa myös Suomen kotouttamistoimien sokeita pisteitä, joista kauaskantoisimpiin kuuluu riittämätön ymmärrys sodan keskellä elämisen psyykkisistä seurauksista.


Suosittelemme myös: