Okazu — Japanilaista kasvisruokaa

Seki, Marjo; Valkama, Heikki
Nimeke: Okazu — Japanilaista kasvisruokaa
Tekijät: Seki, Marjo (Kirjoittaja)
Valkama, Heikki (Kirjoittaja)
Karlsson, Nina (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523631403
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,50 € 17,25 € (15,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 3. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 133
Tuoteryhmät: Keittokirjat
Kirjastoluokka: 68.25 Eri maiden ja alueiden ruokalajit ja ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaohjeet, kasvisruoat, ruokaperinne, ruokakulttuuri
Japanilainen keittiö on sushien, raamen-nuudeleiden ja tempuran muodossa tullut Suomeen jäädäkseen. Perinteinen japanilainen ruoka on kuitenkin paljon muutakin ja yleensä hyvin kasvispainotteista.

Okazu-kirjaa on innoittanut japanilaisen kasvisruoan puhtain edustaja: buddhalainen temppeliruokaperinne, shōjin ryōri. 1200-luvulla eläneen Dōgenin mukaan vaatimattomiinkin kasviksiin pitää suhtautua kuin temppelin rakentamiseen. Jokaista raaka-ainetta pitää arvostaa ja ruoka on valmistettava sille omistautuen.

Okazu avaa tien kasviksista koostuvaan, valmistusmenetelmiltään yksinkertaiseen ja uskomattoman herkulliseen ruokaan. Ideana on eri elementtien yhdistely vaikkapa japanilaisen arkiaterian muodossa: yksi liemi, kolme lisuketta ja kipollinen riisiä. Kirjan reseptit ovat helppoja ja ne on laadittu nimenomaan suomalaisia, kenen tahansa saatavilla olevia raaka-aineita käyttäen.

Marjo Seki (s. 1958) asui Japanissa 20 vuotta ja toimi siellä mm. ravintoloitsijana, peruskoulun opettajana sekä tulkkina. Hän on Tampereella sijainneen legendaarisen Maruseki-ravintolan perustaja.

Heikki Valkama (s. 1975) on toimittaja, kirjailija ja japanilaisen kulttuurin tuntija. Hän on julkaissut sekä lukuisia tietokirjoja että romaaneja, joista viimeisimpänä gastro dekkari Tulikukka (Tammi, 2019).


Suosittelemme myös: