Mitä en koskaan oppinut

Krohn, Leena
Nimeke: Mitä en koskaan oppinut
Tekijät: Krohn, Leena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523630840
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,56 € 13,78 € (12,53 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 234
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, kirjoittaminen, kirjallisuus, kieli ja kielet, taide, joukkoviestimet, ihmiskuva, sivilisaatio
E-kirja, 2021
EPUB
3,50 €

Äänikirja, 2021
MP3
5,00 €

Leena Krohnin kirkas sanataide on luonut tummia tulevaisuuden näkyjä ja syviä pohdintoja lukijoille ympäri maailmaa. Odotetun esseekirjansa Krohn aloittaa listaamalla neljä lausetta, jotka ovat vaikuttaneet hänen omaan elämäänsä. Lauseista kasvaa koko kokoelman läpäisevä katse, jolla Krohn tutkii niin taidetta, kuolemaa ja tietoisuutta kuin kulttuurisen omimisen käsitettä ja sananvapauden rajoittamista.

Krohn kirjoittaa myös omasta kasvamisestaan kirjailijaksi, kouluvuosistaan 1960-luvulla, lapsen näyistä jotka kävivät toteen, ympäristön ja luonnon hätähuudosta: ”Heräsin ymmärtämään, että ihmisen sivilisaatio kehittyy sovittamattomassa ristiriidassa ympäristön ja muiden lajien elämän edellytysten kanssa. Sen materiaalisen rikastumisen hinta on luonnon köyhtyminen.”

Krohn on näkijä, joka ei kaihda suoruutta tai toivottomuutta kuvatessaan ihmisten toimintaa. Mutta kirjallisuudella on mahdollisuus: ”Kirjoittaminen on taistelua yksiulotteista ihmiskuvaa vastaan. Se on avuton yritys mitata ihmisen monimutkaisuutta, pateettinen pyrkimys selittää hänen selittämättömyyttään.”

Leena Krohnin (s. 1947) tuotanto sisältää romaaneja, lastenkirjoja, novelleja ja esseitä. Hänen teostensa vaivihkainen huumori ja kuulas kieli puhuvat olemassaolomme kummallisistakin piirteistä älykkäästi. Lukuisia kirjallisuuspalkintoja saaneen Krohnin viimeisin romaani Kadotus ilmestyi vuonna 2018. Maailmalla tunnetuimpiin kuuluvan suomalaiskirjailijan teoksia on julkaistu yli 20 kielellä.


Suosittelemme myös: