Miksi Suomi on Suomi

Uschanov, Tommi
Nimeke: Miksi Suomi on Suomi
Tekijät: Uschanov, Tommi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518516005
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.9.2012
Hinta: 4,79 € (4,35 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
E-kirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Suomi-kuva, suomalaisuus, kansallinen identiteetti, kulttuuri-identiteetti, suomalaiset, kulttuurierot, eurooppalaisuus, hyvinvointivaltio, valtio (instituutio), maanpuolustus, historiankirjoitus, historiakulttuuri, historia
Mitkä Suomen piirteet lopulta tekevät siitä juuri Suomen? Miksi Suomi eroaa muista maista - sekä hyvässä että pahassa - juuri siinä missä eroaa eikä jossain muussa?

Miksi Suomi on vaikkapa EU:ssa jäänyt toistuvasti yksin 26 muuta maata vastaan? Onko Suomi sooloillut samalla tavalla ennenkin ja tämä on vain unohtunut kaikilta?

Miksi suomalaiset, jotka ovat rikkaampia kuin juuri mikään muu kansa koko ihmiskunnan historiassa, esiintyvät jatkuvasti köyhinä ja kipeinä? Entä miksi he valittavat ehtimiseen poliitikoistaan, mutta arvostavat silti omaa poliittista järjestelmäänsä enemmän kuin juuri ketkään muut? Miksi suurin osa oman maan historiasta ei Suomessa näy julkisessa keskustelussa lainkaan - edes sellaisena väkinäisenä lyömäaseena kuin monissa muissa maissa?

Kertovatko vaikkapa popmusiikki ja elokuva Suomesta jotain sellaistakin, mitä kaikki eivät valmiiksi oleta niiden kertovan?

Lukijat tuntevat Tommi Uschanovin kirjoittajana, joka ajattelee kaikille tuttuja asioita täysin uudella tavalla. Kolmannessa teoksessaan Miksi Suomi on Suomi hän ajattelee Suomea ja suomalaista kulttuuria, sen suunnatonta erikoisuutta ja yhtä valtavaa tavallisuutta.


Suosittelemme myös: