Metsästäjän hymy — matkoja kalliotaiteen maailmassa

Lundberg, Ulla-Lena
Nimeke: Metsästäjän hymy — matkoja kalliotaiteen maailmassa
Tekijät: Lundberg, Ulla-Lena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515459
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,40 € 16,70 € (15,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 307
Tuoteryhmät: Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 70.911 Esihistoriallinen ja vanhan ajan taide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kalliotaide, esihistoriallinen taide, muinaisjäännökset, vuoristot, luolat, kansatiede, alkuperäiskansat, kansanperinne, muinaiskansat, maailmankuva, etniset uskonnot, riitit, kirjailijat, kansatieteilijät
Finlandia-palkitun Ulla-Lena Lundbergin Metsästäjän hymy johdattelee lukijan kallioja luolamaalauksien ja -piirrosten kiehtovaan maailmaan. Se ulottuu Zimbabwen Domboshawasta Astuvansalmelle ja Nämforseniin, Afrikasta Espanjan, Ranskan ja Venäjän kautta Pohjolaan. Lundberg esittelee kalliotaidetta sekä omien vaikutelmiensa että tieteellisen ajattelun kautta. Hän osoittaa, miten objektiivinen ja subjektiivinen sekoittuvat toisiinsa, kun kysytään, millaisia olivat ihmiset, jotka tällaista ilmaisuvoimaista taidetta laativat. Miten he elivät? Miten kuvia olisi tulkittava?

Samalla teos on henkilökohtainen kertomus kirjailijan suhteesta isosiskoonsa Gunilla Lundberg-Kellyyn. Isosiskolla oli häneen suuri vaikutus jo pienestä pitäen ja sisarukset myös matkustivat usein yhdessä, aina Gunillan kuolemaan asti. Kirjassa kerrotut matkat ja niihin kannustanut inhimillinen uteliaisuus saivat alkunsa monia vuosia sitten, kun isosisko huudahti hieman aremmalle pikkusiskolle: "Tule, katso!"

Saman kutsun lukijalle esittää Metsästäjän hymy.


Suosittelemme myös: