Merenkulkijat

Kivimäki, Arto
Nimeke: Merenkulkijat
Tekijät: Kivimäki, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518513905
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,90 € 15,95 € (14,50 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Sarja: Antiikin taruja lapsille 3
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 187
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 7
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: myytit, antiikki, merenkulkijat, sankarit, taruolennot, merimatkat, antiikin mytologia, kirjallisuus
Jo Homeros sanoo, että kaikkihan tuntevat merenkulkijain tarinan. Homeros itse panee Odysseiassaan sankarit kulkemaan samojen paikkojen kautta jossa merenkulkijat eli argonautit kävivät ensin, kuten Skylla ja Kharybdis, seireenit ja Kirke.

Tarina merenkulkijoista onkin vaiherikas seikkailu, jossa Kreikan urheimmat sankarit lähtevät hakemaan kultaista taljaa kaukaa Kolkhiin maasta. Länsimaissa kertomukset merenkulkijoista on ollut suositumpi tarinoiden lähde kuin Homeroksen teokset niin keskiajalla kuin modernin ajan populaarikulttuurissa: sen vuoksi sanat Iason, Medeia, kultainen talja, Argo ja harpyijat voivat olla tuttuja niillekin jotka eivät tunne merenkulkijain tarinaa. Tarustoa on käytetty niin kirjallisuudessa, sarjakuvissa kuin elokuvissa ja tv-sarjoissa. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että merenkulkijoiden tarina on länsimaisten fantasiaseikkailujen äiti.

Arto Kivimäen kirja Merenkulkijat perustuu keskeisiin antiikin lähteisiin ja se soveltuu luettavaksi sekä kouluikäisille lapsille, nuorille että aikuisille. Kirja on sekä seikkailutarina että vaikuttava kertomus Iasonin ja Medeian rakkaudesta. Kirja on suositun sarjan Antiikin taruja lapsille kolmas osa.


Suosittelemme myös: