Mauri Erik Schröder Self-Help

Levola, Lauri
Nimeke: Mauri Erik Schröder Self-Help
Tekijät: Levola, Lauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523633476
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.8.2023
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 215
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2024
EPUB
7,00 €

Äänikirja, 2023
MP3
10,00 €

Maailma räjähtää kesken katastrofielokuvan, talonmiehen poika ottaa kellarin pyörät panttivangikseen, röyhkeä mummo opettaa elämäntaitoa Runebergin tortulla, ja joskus ehkä oltiin isän kanssa kahden, Pokemon-jahdissa. Kaiken yllä kaikuu sienimyyjän pyyntö: Don't fuck my brains!

Lukijan aivot todella joutuvat vispilään, kun esimerkkihenkilöt Mauri Erik Schröder ja Henri Rautiainen mittelevät siitä, kumpi on minä. Vastauksia haetaan personal trainerilta, hedelmäpeleistä, Raamatusta, aikamatkaamisesta, salaliittoteorioista, Tarot-korteista, syntymästä ja etenkin kuolemasta.

Lauri Levolan teoksen tilanteet ja tyylit vaihtelevat huimaavalla tempolla. Öykkäröivästä kohtuuttomuudesta vaihdetaan silkkaan mystiikkaan. Välillä toivoo, että jokin arkkivihollinen toisi järkeä koko touhuun. Onneksi sellainen löytyykin.

Paljastuuko Maurissa ja Henrissä jotain jaettua, vai onko sellainen enää edes mahdollista - ovatko elämäntaito-oppaiden voimaannuttavat opit oire pikemmin kuin parannus?

Lauri Levolan (s. 1981) esikoisteos Pimeä tavarajuna (2006) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana ja Tiiliskivi-palkintoehdokkaana. Levola on palkitun Ruusut-yhtyeen sanoittaja.


Suosittelemme myös: