Maatuska

Pesonen, Pia
Nimeke: Maatuska
Tekijät: Pesonen, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518516661
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,90 € 15,95 € (14,50 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: äidit, tyttäret, venäläiset
Neuvostoliittolaisen loikkarin tytär Irina tyhjentää vanhempiensa kuolinpesää Lauttasaaressa. Komerosta löytyy äidin pannumyssyjä, valokuvia, Leningradin kartta ja maatuskoja, kasapäin maatuskoja. Kuolinpesän selvitys on samalla selontekoa menneisyydestä: Tamaran matkasta Suomeen rakkauden tähden, Irinan elämästä ensin neukun ja sitten ryssän tyttärenä.

Jokin Irinaa riivaa. Unettomuus johtaa haparointiin röntgensalissa, konserttimatkoille ympäri uutta Eurooppaa ja kaikenlaiseen konttailuun. Perheolot Kivihaassa ovat jo jonkin aikaa muistuttaneet leningradilaista kommunalkaa. Kuinka paljon Irina toistaa äitinsä tarinaa, miten paljon hän edes siitä tietää? Ja miksi hän kutsuu äitiään Kummitukseksi?

Pia Pesosen ensimmäinen romaani Maatuska on tarkkanäköinen teos kahdesta maailmasta ja sukupolvien laskukkuudesta. Pesosen huumorin ja kielen taju ovat omiaan näyttämään äidin ja tyttären tarinoiden surullisuuden ja ahtauden: kuinka syyllinen pitää aina löytää ja kuinka kasvojen säilyttäminen on kaikki kaikessa. Tai ainakin joskus oli.


Suosittelemme myös: