Lumottu niitty — erään tien tarinoita

Sirola, Jouko
Nimeke: Lumottu niitty — erään tien tarinoita
Tekijät: Sirola, Jouko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518514216
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € 13,50 € (12,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 313
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kotiseutukuvaukset, paikallishistoriat (historiikit), tiet, kylät, historia
Uudellamaalla, Vihdin kirkonkylän ja Nummelan välillä kulkee pieni tie. Harva paikallinenkaan enää tuntee sitä. Se on jo osittain kadonnut maisemasta, jäänyt uudempien tielinjojen alle tai muuttunut takaisin samankaltaiseksi poluksi, jollainen se kerran oli.

Sirolan kirjassa lähdetään matkaamaan tätä tietä. Oikeastaan kyse on kahdesta matkasta: yhtäältä liikutaan maisemassa ja tavanomaisessa historiassa, toisaalta lukija vetäistään pehmeän salakavalasti mukaan tarinoihin, jotka kertovat tiellä sattuneista tapahtumista ja tienvarren nimistöstä, aina 1600-luvulta tähän päivään asti. Sirola marssittaa estradille niin maantierosvot kuin sauvakävelijät. Matkan varrella ei olla turhan ronkeleita vaan kallistetaan korvaa myös huhupuheille.

Suusta suuhun kulkeneet vanhat sadut, myytit ja legendat kertovat yleisinhimillistä tarinaa uskomuksista ja peloista, ne ovat oman aikansa parhaita mahdollisia yrityksiä selittää maailmaa ja outoja kokemuksia. Yhden tien tarinoita kertomalla Sirola tutkii monen suomalaisen pitäjän tapoja ja tottumuksia.

Lumottu niitty on oivaltava ja hurmaava yhdistelmä tieto- ja kaunokirjaa. Sirola nostaa mikrohistorian makrohistoriaksi ja taikoo esiin kokonaisen maailman.


Suosittelemme myös: