Löysää rahaa

Nordenhof, Asta
Nimeke: Löysää rahaa
Alkuteos: Penge på lommen
Tekijät: Nordenhof, Asta (Kirjoittaja)
Ahonen, Aino (Kääntäjä)
Vähälummukka, Vappu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523631281
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,45 € 15,23 € (13,85 € alv 0 %)

Alkuteos: Penge på lommen
Kustantaja: Teos
Sarja: Scandinavian Star 1
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 145
Tuoteryhmät: Dekkarit & viihde
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kertoja näkee bussin ikkunasta vanhan miehen, jolle hän sommittelee elämän, avioliiton ja kodin. Mies ei jätä kertojaa rauhaan. Hän palaa Nyborgiin ja löytää maatilan, jossa mies on elänyt vaimonsa kanssa.

Kurt ja Maggie, kaksi rujoa, jo lapsuudessaan haavoittunutta, yhteiskunnan laitamilla elävää ihmistä hakevat turvaa toisistaan ja löytävät onnen lisäksi kosolti onnettomuutta.
Maggie miettii, mitä kaikkea rakkaus on hänelle antanut, ja ennen kaikkea, mitä kaikkea se on häneltä vienyt. Tyhjyyttä hän on yrittänyt täyttää hankkimalla tavaraa. Kurt miettii,
miten rikastuisi ja mihin pari linja-autoa omistava liikennöitsijä voisi sijoittaa löysät rahansa. Ehkä Tanskan ja Norjan välillä liikennöivään Scandinavian Star -lauttalinjaan?

Sanat ovat kristallikiteitä tai timantteja, kirkkaita, täsmällisiä, vailla epäpuhtauksia. Niistä muodostuu tiiviitä lauseita, jotka eivät jätä lukijaa rauhaan. Löysää rahaa aloittaa Scandinavian Star -sarjan, jossa punaisena lankana kulkee samannimisen matkustajalaivan tulipalo ja vakuutuspetos vuonna 1990. Rahan ja ahneuden aiheuttamassa katastrofissa menetti henkensä 159 ihmistä.

Asta Olivia Nordenhof (s. 1988) on palkittu tanskalainen kirjailija. Loistavan vastaanoton saanut Löysää rahaa palkittiin 2020 Euroopan Unionin kirjallisuuspalkinnolla ja arvostetulla P.O.Enqvistin palkinnolla. Tänä vuonna se on ehdolla Tanskan Yleisradion ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen saajaksi.


Suosittelemme myös: