Linnunaivot

Sinisalo, Johanna
Nimeke: Linnunaivot
Tekijät: Sinisalo, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518511772
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 331
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Pysäyttävä romaani luonnon manipuloinnin seurauksista ja ihmisen kaipuusta äärimmäisyyksiin.

Vaelluksesta innostunut baarimikko Jyrki on lähdössä down under, kaikkien aikojen vaelluskierrokselle Australian ja Uuden-Seelannin vaativille reiteille. Jyrkin yllätykseksi hänen mukavuudenhaluinen kihlattunsa Heidi vaatii päästä mukaan matkalle. Se tulee muuttamaan heidän elämänsä.

Maapallon toisella puolella reissaajat saavat kokea luonnonvoimien koko armottomuuden rankkasateista ja sademetsien upottavasta mudasta aina kilometrien pituisten hiekkarantojen paahtavaan kuumuuteen. Mutta mikään ei riitä Jyrkille. Joka paikassa hän näkee vain liian hyvin pohjustettuja polkuja, turhan yltäkylläisesti varustettuja tupia ja turismin kesyttämiä kansallispuistoja. Hän himoitsee aitoa erämaata, kartan valkoisia läikkiä.

Vaelluksen aikana tapahtuu outoja: pikkuesineitä ja ruokaa alkaa kadota selittämättömällä tavalla. Jyrki epäilee Heidin tekevän kiusaa, mutta tapahtumien takaa paljastuva totuus lyö molemmat ällikällä.

Linnunaivot kuvaa taidokkaasti länsimaisen ihmisen sammumatonta kaipuuta kohti puhdasta ja alkuperäistä. Samalla se näyttää tämän kaipuun nurjan puolen: kyltymättömän halun hallita, tunkeutua ja tuhota.

Ihmisen toiminnan aiheuttama ympäristökatastrofin uhka tulee tarinassa karmaisevalla tavalla todeksi, kun vaeltajat joutuvat keskelle villinä riehuvaa metsäpaloa.

Sinisalon uusi romaani on ajatuksia herättävä kuvaus sivilisaation hylkäämisestä, yrityksestä paeta sen kaikkialle ulottuvaa otetta. Samalla se kertoo mahdottomuudesta heittää pois oman historiamme taakkaa.

JOHANNA SINISALO (s. 1958) teki kirjallisen läpimurron jo esikoisromaanillaan Ennen päivänlaskua ei voi (Tammi) vuonna 2000. Kirja sai Finlandia-palkinnon, se käännettiin lukuisille kielille ja teoksen elokuvaoikeudet myytiin Yhdysvaltoihin. Kiitetty kokoelma lyhytproosaa Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita (Teos) ilmestyi vuonna 2005. Romaaneja Sinisalolta on ilmestynyt esikoisteoksen lisäksi kaksi, Sankarit (Tammi 2003) ja Lasisilmä (Teos 2006). Lisäksi hän on kirjoittanut käsikirjoituksia radiolle ja televisiolle sekä sarjakuvakäsikirjoituksia.


Suosittelemme myös: