Kulttuurin sekakäyttäjät — esseitä

Löytty, Olli
Nimeke: Kulttuurin sekakäyttäjät — esseitä
Tekijät: Löytty, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518513882
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuuri-identiteetti, kulttuurienvälisyys, kulttuurikosketukset, monikulttuurisuus, kulttuurierot, ennakkoluulot, stereotypiat, rasismi
Kulttuurin sekakäyttäjät jatkaa esseen suurta perinnettä: sen lähtökohtana on halu ymmärtää. Kirjallisuudenlajina essee antaa mahdollisuuden ajatella hitaasti, näkemysten saumakohtia tunnustellen, ja juuri näin Olli Löytty etenee käsitellessään kulttuurien, sanojen ja mielikuvien muodostelmia.

Löytyn aiheita ovat muun muassa sanojen vapaus, stereotyyppien käytettävyys ja kulttuuriset aikaerot. Lähi-idän taistelukentille marssitaan kädessä liikuttava minibanderolli.

Keskusteluun kansallisen identiteetin merkityksistä osallistutaan kirjoituksella oman kulttuurin outouttamisesta, samalla kuitenkin tunnustaen syvää rakkautta Suomeen ja suomeen. Kirja sisältää myös esseen "Historian pyöröovi", joka voitti Suomalainen essee 2010 -palkinnon.

Kulttuurin sekakäyttäjät ei vello, masennu tai tuuperru aiheidensa äärellä, vaan kysyy ja pohtii. Kaikessa yltiöoptimismissaan Löytty näyttäisi olevan aivan tosissaan - vaan ei kuitenkaan vakavissaan.


Suosittelemme myös: