Kotini on Riioraa

Krohn, Leena
Nimeke: Kotini on Riioraa
Tekijät: Krohn, Leena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518511352
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 108
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 5
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsuus, käyttäytyminen, tavat (tapakulttuuri), leikit, koulunkäynti, vanhuus
Ruth, Raija, Pikkupauli, Isopauli ja muut kylän lapset elävät leikkien ja taianomaisen arjen keskellä kylässä, jonka tärkeä kohtauspaikka on Isopaulin isoisän omistama lamppukauppa. Kaupan vintillä pelataan Afrikan tähteä ja kummastellaan Setä lamppukauppiaan mutisemia latinankielisiä viisauksia.

Isopauli säästää rahaa kaukoputkea varten ja aikoo tiedemieheksi. Pikkupaulille sattuu outoja asioita ja hän näkee enemmän kuin muut. Monet pitävät Pikkupaulia kummallisena, mutta Ruth tietää, ettei tämä vain keksi asioita. Eräänä päivänä Pikkupauli löytää jalanjäljet, jotka eivät jätä häntä rauhaan. Hän päättää etsiä jäljet jättäneen olennon ja antaa sille nimen.

Isoisän lamppukaupassa vierailee niin runoilija Weijo kuin myös valoa kaipaava kalpea herra, joka ei taida tulla lainkaan elävien maailmasta. Muita kyläläisiä ovat kartanon vanha kreivitär ja hänen sisäkkönsä, koulukodin pahantapaiset tytöt ja ennustaja Bella. Raijan sairastuminen ja elämä pyörätuolissa aiheuttavat alkuun surua, mutta pian Ruth ja Raija leikkivät taas uusia leikkejä.

Krohn kirjoittaa viisaasti lasten maailmasta ja luo lämpimän kuvan 50-luvun leikeistä ja tavoista. Uskomattomalle ja mielikuvituksen voimalle raotetaan ovea, eikä vakaviakaan aiheita väistellä. Kotini on Riioraa on lumoava kertomus ajan arvoituksesta, lapsuudesta ja vanhuudesta, terveydestä ja sairaudesta sekä taianomaisen läsnäolosta ympärillämme.


Suosittelemme myös: