Kirjain vai henki

Riekkinen, Wille
Nimeke: Kirjain vai henki
Tekijät: Riekkinen, Wille (Kirjoittaja)
Riekkinen, Wille (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523633704
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.4.2023
Hinta: 10,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 22 RAAMATTU. RAAMATUNTUTKIMUS
E-kirja, 2023
EPUB
3,50 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023
Liepeelliset pehmeät kannet
15,95 €

Kirjain vai henki on Wille Riekkisen kirja Jeesuksesta kristinuskon keskeisenä henkilönä. Uutta testamenttia lukemalla saamme perustietoja Jeesuksesta ja hänen toiminnastaan, mutta olennainen kysymys on, miten meidän olisi lukemamme ymmärrettävä. Raamatun tekstit kun eivät ole yksinkertaisia saati yksiselitteisiä. Mitä Jeesus teki, mitä se merkitsi ja miten siitä kerrottiin?

Riekkisen lähtökohta on, että Raamattua on aina tulkittava. Tämä koskee niin myyttisiä alkukertomuksia, Raamatun sisältämiä rakkausrunoja, psalmeja, satiireja, henkilökuvauksia, viisauskirjallisuutta kuin myös sitä historiallista ainesta, joka Raamatussa esitetään - Jeesuksenkin suhteen - faktana ja jonka ympärille historialliset rekonstruktiot tavallisesti rakennetaan. Monista suurista linjoista tutkijat ovat jo pitkään olleet yhtä mieltä, mutta nämä tulkintauomat ovat suureksi osaksi jääneet suuren yleisön ulottumattomiin.

Siksi Kirjain vai henki on tärkeä kirja. Se kertoo ymmärrettävällä kielellä, havainnollisesti ja mukaansatempaavasti, miksi ja miten kristillinen usko ja sen perussanoma kestävät ajasta toiseen.

Wille Riekkinen (s. 1946) on teologi, joka on toiminut lukuisissa tehtävissä kirkon piirissä, mm. Kuopion hiippakunnan piispana. Riekkisellä on monipuolinen ura myös akateemisessa maailmassa erityisesti Raamatun alkukielten, selitysopin ja tulkintaopin aloilla niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän on julkaissut lukuisia teoksia, mm. Pienen kirjan Jeesuksesta (Kirjapaja, 1995).


Suosittelemme myös: