Kemikaalikimara lapsiperheille

Nysten, Anja
Nimeke: Kemikaalikimara lapsiperheille
Tekijät: Nysten, Anja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515169
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,50 € (25,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68 KOTITALOUS. LAITOSTALOUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kemikaalit, turvallisuus, koti, lapsiperheet, ympäristöterveys, elinympäristö, vesi, vedenlaatu, ravinto, elintarvikkeet, lisäaineet, elintarviketurvallisuus, kodinhoito, lastenhoito, pesuaineet, puhdistusaineet, siivousaineet, kosmeettiset tuotteet, lääkeaineet, haitalliset aineet, vaaralliset aineet, ongelmajätteet, terveysriskit, terveysvaikutukset, altistuminen
Nykymaailmaan kuuluu, että ihmiset elävät syntymästään lähtien koko lapsuutensa, nuoruutensa ja tietenkin myös aikuisuutensa mitä moninaisimpien kemikaalien vaikutuspiirissä sekä tietoisesti että tietämättään. Käytännössä niitä on kaikkialla: lastenhuoneen seinämaaleista siivousaineisiin, leluista mopon kunnostukseen, kosmetiikasta ruokaan. Osa niistä on hyödyllisiä, osa haitallisia, mutta tämän eron selvittäminen ei suinkaan aina ole helppoa: yhtäältä maailman mittakaavassa esimerkiksi teollisuuden käytössä on noin 100 000 erilaista kemikaalia, toisaalta markkinamiehet eivät aina ajattele pelkästään tai ensisijaisesti kuluttajien hyvinvointia.

Anja Nystén on kirjoittanut uusimman kirjansa nimenomaan perheille joissa on lapsia tai joihin lapsia on tiedossa. Ajantasaiseen tietoon perustuva teos on konkreettinen, puolueeton ja selkeä. Se kertoo, miten aineellisen arkielämämme voi järjestää turvalliseksi, järkeväksi ja huolettomaksi erityisesti lasten ja nuorten kannalta. Kirja koostuu eri kokonaisuuksista, joissa käsitellään raskausaikaa, vauvaikää, lapsuutta ja kohti aikuisuutta kulkevaa teini-ikää. Hakemistonsa tähden se toimii myös hakuteoksena.


Suosittelemme myös: