Kansalaistaito — Miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää?

Heikkinen, Vesa; Pajunen, Tapio
Nimeke: Kansalaistaito — Miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää?
Tekijät: Heikkinen, Vesa (Kirjoittaja)
Pajunen, Tapio (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518517002
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielenkäyttö, politiikka, vaikuttaminen, valta, poliittinen kulttuuri, demokratia, sanallinen viestintä, retoriikka, käsitteet, terminologia, poliitikot, kielentutkimus, suomen kieli
Jos politiikan voi sanoa olevan jotain tiettyä, ainakin se on painiskelua ja kamppailua sanoista, merkityksistä ja tulkinnoista. Aatteet, ideat, ismit ja ajatukset ovat yhteiskunnassa ainaisessa liikkeessä ja useimmiten vieläpä lainatavaraa. Puolueet pyrkivät monopolisoimaan ja omimaan itselleen milloin mitäkin iskusanoja. Viime aikoina Suomessa on keskusteltu tuon tuosta muun muassa sellaisten sanojen kuin rasismi, feminismi ja anarkismi merkityksistä. Myös kansanvalta ja demokratia ovat puhuttaneet sekä perhe, avioliitto ja tasa-arvo.

Voimme toki yrittää ymmärtää yksittäisiä sanasotia, termitaistoja ja merkitysmittelöitä sekä poliitikkojen tai puolueiden välisiä käsitekahnauksia, mutta kokonaan toinen kysymys on tämä: voimmeko ymmärtää politiikkaa, sitä kokonaisuutta, joka näistä jokapäiväisistä ja jatkuvista puhepaineista, tekstitohinoista ja merkityskamppailuista muodostuu?

Tarvitsemme jotain kättä pitempää tähän puheiden ja tekstien ymmärtämisen yritykseen. Tarvitsemme uudenlaista kansalaistaitoa: politiikan ymmärtämisen taitoa.


Suosittelemme myös: