Järki ja tunteet

Austen, Jane
Nimeke: Järki ja tunteet
Tekijät: Austen, Jane (Kirjoittaja)
Juva, Kersti (Kääntäjä)
Pöntinen, Liisa (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523634534
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.4.2023
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Historiallinen lukuromaani, Kersti Juva, Klassikko, Klassikkoromaani, Romantiikka, Romanttinen klassikkoromaani, Viihdekirjallisuus, uusi käännös
E-kirja, 2020
EPUB
7,00 €

Kovakantinen kirja, 2023

13,90 €

Tunnettu klassikko Järki ja tunteet on Jane Austenin ensimmäinen romaani. Teos kertoo Elinor ja Marianne Dashwoodista, kahdesta naimattomasta sisaresta, jotka kumpikin etsivät onnea ja rakkautta omalla tavallaan. Vanhempi Elinor on pidättyväinen, kun taas Marianne elää jatkuvassa tunteiden myrskyssä eikä voi käsittää tyyntä sisartaan.

Isänsä kuoleman jälkeen Dashwoodin neidit ja heidän äitinsä joutuvat muuttamaan mukavasta kodistaan, kun vanhempi veli aikaisemmasta avioliitosta perii koko omaisuuden. Elämä on niukkaa, mutta sulhasehdokkaita ilmaantuu useampiakin.
Kuten muissakin Austenin teoksissa, romantiikan ja huumorin rinnalla tarkastellaan terävästi esimerkiksi luokkaeroja, tapojen pintakiiltoa, kasvatusta ja naisen asemaa. Teemoja, jotka ovat edelleen ajankohtaisia.

Vuonna 1811 julkaistun hilpeän ja viisaan klassikkoteoksen uudesta suomennoksesta vastaa maan palkituimpiin kääntäjiin kuuluva Kersti Juva. Hän on suomentanut myös romaanin Ylpeys ja ennakkoluulo (2014).


Suosittelemme myös: