Jalokiviä porsaille — Kielipuolisia norjahduksia

Railo, Manne; Staudinger, Taru
Nimeke: Jalokiviä porsaille — Kielipuolisia norjahduksia
Tekijät: Railo, Manne (Kirjoittaja)
Staudinger, Taru (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518986
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,50 € 12,75 € (11,59 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 80
Tuoteryhmät: Dekkarit & viihde
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sanonnat
Kaikki ovat olleet tilanteessa, jossa pitäisi turvautua idiomiin. Tiedättehän: ”puhua puuta heinää”, ”menettää kasvonsa” tai ”helmiä sioille”. Hiukkasen niitä omia päälauseita värittämään tai muuten vain asiaa jalostamaan. Mutta vähänkin vieraalla kielimaaperällä liikuttaessa saattaa idiomista spontaanisti tulla ihan uusi sutkaus. Kuten ”jalokiviä porsaille”, tämän kirjan nimi ja alkusysäys. Alkuperäisen kyllä tunnistaa, mutta paljon maukkaammalta se uusi tuntuu.

Kirjaan kootut uudet idiomit ovat peräisin täysin autenttisesta lähteestä. Uuden kieliperinteen tallentaja, Manne Railo, alkoi kirjoittaa muistiin suomenruotsalaisen ystävänsä norjahtaneita tokaisuja huomatessaan niiden aiheuttavan eteenpäin kerrottuina pitkiksikin venyneitä sydämellisen naurun remakoita.

Kun ihan varmaa ei aina ole, mitä kaikkea uudet sutkaukset tahtovat sanoa, ne on viisainta kuvittaa. Työhön ryhtyi kuvittaja ja graafikko, esikoisteoksellaan Svenskspråkig Bokstävercock absurdin tajunsa kerralla todistanut Taru Staudinger.

Lopputuloksena on siis Jalokiviä porsaille, olkaa niin hyvät! Kirja ylittää kieli-, ikä-, sukupuoli- ja kaikki muutkin rajat ja soveltuu siten aivan kaikille niin lahjaksi kuin kaikilla muillakin syin hankittuna.


Suosittelemme myös: