Isänmaan tähden

Linturi, Jenni
Nimeke: Isänmaan tähden
Tekijät: Linturi, Jenni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518513080
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,40 € (24,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muistot, sota-aika, ikääntyminen, muistihäiriöt, ihmissuhteet, veljet, traumat, sodat, toinen maailmansota, SS-joukot, suomalaiset, sotilaat, sodankäynti
Pehmeäkantinen kirja, 2017

8,80 €

Jotkut sanovat, että kun tipahtaa korkealta, koko elämä vilahtaa silmien edestä. Kun 79-vuotias Antti Vallas putoaa katolta, hänen silmiensä edestä ei vilahda mitään. Maailma muuttuu vasta kun hän avaa silmänsä. Silloin palvelusvuodet vapaaehtoisena natsi-Saksan Waffen SS:ssä lävistävät nykyisyyden.

Siinä ne taas ovat, yhtenä pyörteenä kaikki ne muistot ja ihmiset, joista ei pääse eroon, jotka ovat kai aina olleet läsnä. Takaisin palaavat rintamalta tutut Erkit - Laitinen, Luttinen ja Kiviperä - ja yritykset elää sodan jälkeen normaalia elämää. Puhumattakaan itse sodasta, lähdön idealismista ja karmeuksista, jotka eivät tapahdu yksinomaan taistelussa.

Jenni Linturin esikoisteos ei ole aivan tyypillinen sotakirja. Toisessa maailmansodassa Suomesta Saksaan lähteneistä joukoista ja sodasta palanneiden muistojen riivaamasta elämästä kertova Isänmaan tähden ravistelee sankarimyyttejä ja näyttää ihmiset sellaisina kuin he ovat lähes mahdottomissa olosuhteissa.

Kumpi on järkyttävämpää, kammottavat teot vai niiden elinikäinen taakka? Henkeäsalpaavalla kielellä ja taidokkaalla kerronnalla Linturi näyttää lukijalle, kuinka sodasta ei aina palaa, ei vaikka jäisi henkiin.


Suosittelemme myös: