Hätä on tarpeen — Kulttuuripessimismin nousu 1965-2015

Uschanov, Tommi
Nimeke: Hätä on tarpeen — Kulttuuripessimismin nousu 1965-2015
Tekijät: Uschanov, Tommi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515220
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: länsimainen kulttuuri, sivilisaatio, länsimaat, ihanteet, edistys, optimismi, pessimismi, kulutusyhteiskunta, populaarikulttuuri, poliittinen muutos, yhteiskunnallinen muutos, tulevaisuudenodotukset, historiatietoisuus, lähihistoria
E-kirja, 2015
EPUB
4,79 €

Vuonna 1964 Yhdysvaltain presidentti Lyndon B. Johnson sanoi: ”Meillä on valta muovata sivilisaatio sellaiseksi kuin tahdomme.” Nykyään ei yksikään julkinen keskustelija uskaltaisi väittää mitään näin optimistista. Mitä oikein on tapahtunut?

Tommi Uschanovin uusi kirja Hätä on tarpeen analysoi länsimaisen kulttuurin omakuvassa tapahtunutta isoa muutosta. Puoli vuosisataa sitten maailmassamme vallitsi kehitysoptimismi ja tunne siitä, että eteenpäin ollaan menossa. Nyt elämme neuvottomuuden ja voimattomuuden vallassa.

Kirjan teemoja ovat muun muassa taiteessa ja populaarikulttuurissa tapahtunut tunnelman muutos, poliittiseen järjestelmään kohdistuneen luottamuksen väheneminen ja maailmantalouden ajautuminen vaikeuksiin. Onko pessimismiin kaiken kaikkiaan aihetta vai paljastaako se vain osan kulttuurimme näkymistä?


Suosittelemme myös: