Hankalat sanat

Saarikivi, Janne
Nimeke: Hankalat sanat
Tekijät: Saarikivi, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523633995
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 28.11.2023
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sanat, etymologia, leksikologia, politiikka, kielenkäyttö, semantiikka, merkitykset (semantiikka), suomen kieli
E-kirja, 2024
EPUB
7,00 €

Äänikirja, 2024
MP3
10,00 €

Politiikan piiri on tuottanut uusia käsitteitä niin kauan kuin politiikkaa ja sanoja on ollut olemassa. Sanat ovat välillä hassuja, joskus kylmääviä, mutta kaikki ne vaikuttavat väkevästi maailmaan ja siihen, kuinka me siitä ajattelemme. Sanat mobilisoivat, tuomitsevat ja erottelevat mutta tuovat myös yhteen.
Hankalat sanat haravoi politiikan sanastoa, esimerkkinä sana politiikka, ja kertoo kielitieteilijän tarkkuudella ja humoristin vakavalla otteella, kuinka haasteemme, hankkeemme, kuntamme ja käräjämme ovat muuttaneet merkitystään ja arvotustaan ajasta aikaan. Muodikkaimmatkin uudissanat kantavat mukanaan mieletöntä latinkia yhteistä historiaamme, ja ikuisiksi miellettyjen pyhien sanojen merkitykset muuttuvat suunnilleen huomenna.
Janne Saarikiven tyyli on briljantti yhdistelmä tieteellistä tarkkuutta ja oivaa turinointia. Eikä Saarikivi malta tyytyä silkkaan politiikkaan, vaan mukana kulkevat niin uskonnon, pelon, unen kuin tupakinkin termistöt. Hankalat sanat avaa silmät sanojen rikkaudelle, joka on melkein yhtä kuin tämä maailmamme.


Suosittelemme myös: