Hämähäkkinaisen suudelma

Puig, Manuel
Nimeke: Hämähäkkinaisen suudelma
Alkuteos: El beso de la mujer araña
Tekijät: Puig, Manuel (Kirjoittaja)
Härkönen, Tarja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518511543
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € 12,45 € (11,32 € alv 0 %)

Alkuteos: El beso de la mujer araña
Kustantaja: Teos
Sarja: Baabel
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 327
Tuoteryhmät: Baabel-sarja
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: politiikka, kaunokirjallisuus, seksuaalisuus, vankilat, poliittiset vangit, seksuaalivähemmistöt, ystävyys, homoseksuaalisuus, totalitarismi, vallankumoukselliset
Alun perin vuonna 1976 julkaistu Hämähäkkinaisen suudelma on argentiinalaisen Manuel Puigin neljäs ja tunnetuin romaani, josta on tehty myös kuuluisa elokuva. Se on tarina kahdesta vangista, Molinasta ja Valentínista. Romaanin kehyskertomus sijoittuu 1970-luvun Etelä-Amerikkaan, jossa vallitsee sotilasjuntan hirmuhallinto.

Keski-ikäinen Molina on avoimesti homoseksuaalinen somistaja ja joutunut vankilaan "alaikäisen korruptoimisesta". Valentín puolestaan on poliittinen vanki, joka kuuluu hallituksen kumoamista suunnittelevaan vallankumoukselliseen ryhmään.

Molina kuluttaa aikaansa muistelemalla ja kuvailemalla Valentínille kohtauksia suosikkielokuvistaan. Valentín osallistuu esittäen kysymyksiä ja omia näkemyksiään toisen kertomuksista. Keskusteluihin uppoutuminen tarjoaa hetkellisen pakoreitin tyrmästä, sotilasdiktatuurin väkivaltaisesta ilmapiiristä, ja piilopaikan itseltään kohtaloltakin.

Hämähäkkinaisen suudelma on mestarillinen moderni romaani. Se on koskettava kertomus sotilanjuntan armoilla elävien ihmisten kohtaloista. Kirja ilmestyy Teoksen käännöskirjallisuuden Baabel-sarjassa, jossa julkaistaan merkittävää aikaisemmin suomentamatonta kirjallisuutta.


Suosittelemme myös: