Geotalouden paluu — Kiristyvä maailmantalous ja Suomen vaihtoehdot

Tapio, Tuomas
Nimeke: Geotalouden paluu — Kiristyvä maailmantalous ja Suomen vaihtoehdot
Tekijät: Tapio, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518047
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 199
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 36.6 Kansainvälinen talous. Maailmankauppa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansainvälinen talous, geopolitiikka, kauppapolitiikka, taloussuhteet, talousalueet, protektionismi, nationalismi, globalisaatio, markkinatalous
Maailmantalous ja sen poliittiset käänteet ovat viime aikoina inspiroineet poliitikkoja, tutkijoita ja toimittajia laveisiin maailmanselityksiin. Olemme kuulleet todistavamme ainakin taloudellisen nationalismin aikaa, protektionismin aikaa, populismin aikaa, vastakkainasettelun aikaa, monimutkaisuuden aikaa ja ahdistuksen aikaa.

Yhteistä näille ajan kuville on tietty käpertymisen ja sisäänpäin kääntymisen eetos. Usko globalisaatiota ja liberaalia kansainvälistä järjestelmää kohtaan horjuu. Asenteet vapaakauppaa, ulkomaisia investointeja ja maahanmuuttoa kohtaan ovat muuttuneet kielteisemmiksi.

Valtioiden rooli globaalitaloudessa on kasvanut niiden pyrkiessä aktiivisesti ja strategisesti vaikuttamaan yritystoiminnan sijoittumiseen. Geopolitiikka on palannut talouteen.Mitä merkitystä tällä kaikella on Suomelle ja Euroopalle? Mikä selittää taloudellisen nationalismin ja nollasumma-ajattelun paluun? Kuinka laajasta tai pysyvästä ilmiöstä on kyse ja onko meillä välineitä vaikuttaa siihen? Miten Suomen tulisi reagoida tilanteeseen?


Suosittelemme myös: