Fermentointikirja

Toivanen, Jouni
Nimeke: Fermentointikirja
Tekijät: Toivanen, Jouni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523633087
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.3.2024
Ilmestymispäivä: 30.3.2024
Hinta: 22,90 € 13,74 € (12,49 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Keittokirjat
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Fermentointi eli hapattaminen on ikivanha tapa säilöä ruokaa. Menetelmä eri muodoissaan on tunnettu kaikkialla maailmassa. Meikäläisittäin arkisia esimerkkejä ovat esimerkiksi hapatetut maitotuotteet eli piimät, jogurtit ja viilit, mutta yhtä lailla tunnemme vaikkapa hapankaalin. Viime aikoina suosiotaan ovat meilläkin kasvattaneet esimerkiksi kombucha, miso ja tietenkin kimchi.

Vaikka fermentointi on alun perin nimenomaan säilöntämenetelmä, se tuottaa ennen kaikkea uskomattoman hienoja makuja. Erityisesti tämä korostuu kasvikunnan tuotteissa: marjoissa, juureksissa ja vihanneksissa. Menetelmä on hyvin omaksuttavissa myös kotikeittiöissä. Oivallisena tukena tässä toimii mestarikokki Jouni Toivasen Fermentointikirja.

Toivanen on jo pitkään ollut tunnettu nimenomaan puhtaiden ja luonnollisten raaka-aineiden ja makujen puolestapuhujana, ja kun hänen ansionsa myös kotikokkien niksiniekkana ovat kiistattomat, on Fermentointikirja korvaamaton lisä jokaisen ympäristötietoisen herkuttelijan ruokakirjahyllyyn.


Suosittelemme myös: