Daddy Cool — Kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla

Sairanen, Jorma; Kinnunen, Kalle
Nimeke: Daddy Cool — Kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla
Tekijät: Sairanen, Jorma (Kirjoittaja)
Kinnunen, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518517583
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,50 € (31,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99 HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: johtajat, televisioyhtiöt, televisio-ohjelmat, televisiohistoria, henkilöhistoria
E-kirja, 2017
EPUB
4,79 €

Jorma Sairanen on yksi suomalaisen televisiohistorian tärkeimmistä vaikuttajista. Elämäntyönsä hän on tehnyt MTV:n ohjelmajohtajana, mutta hän toimi myös MTV:n kilpailijaksi perustetun Nelosen kanavajohtajana 1990-luvun lopussa.

Television sisäpiiriläisen suorasanaisia muistelmia on alalla jo kauan odotettu - ja pelätty. Sairanen päätti vuosikymmenten ajan, mitä MTV:llä esitetään ja kuka ruudussa näkyy. 1980-luvun lopulta aina eläköitymiseensä asti hän valitsi viihdeohjelmia, rahoitti elokuvia, osti suurimmat sarjat Kauniista ja
rohkeista lähtien ja tuli siinä sivussa enemmän tai vähemmän hyvin toimeen maan suurimpien tähtien kanssa.

Neljännesvuosisadan ajan Sairanen loi loistavia uria, teki tähtiä ja pelasti imagoja. Kirjassa hän kertoo muiden muassa Spede Pasasesta, Mikael Jungnerista, Kata Kärkkäisestä, Marco Bjurströmistä, Pirkka-Pekka Peteliuksesta ja Markus Selinistä. Ja paljastaa taustoja suurista viihdeohjelmista, kuten Putous, Idols ja Tanssii tähtien kanssa.

Kirja kuvaa myös television ohjelmasisältöjen rakentamisen kaarta Ylen monopolin ajasta kanavien määrän nopeaan kasvuun, digitaalivallankumoukseen ja tähän päivään. Harvinaisen rehellisen tarinan kautta aukeaa paitsi suomalaisen viihteen myös kulttuurin muutos.

Daddy Cool on Jorma Sairasen muistelmateos, jonka on toimittanut Kalle Kinnunen. Sairanen aloitti materiaalin keräämisen muistelmiaan varten jo 1990-luvulla. Eläkkeelle jäätyään hän päätti saattaa kirjan valmiiksi.


Suosittelemme myös: