Autiopaikoilla — Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille

Vehkoo, Johanna
Nimeke: Autiopaikoilla — Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille
Tekijät: Vehkoo, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515206
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 213
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 40.1 Yleinen kulttuurimaantiede
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: autioituminen, väestökato, teollisuusalueet, teollisuuskaupungit, kaivosalueet, kaivoskaupungit, Villi länsi, hylätyt rakennukset, historia, urbaani löytöretkeily, virtuaalimaailma, Internet, yhteiskuntakehitys, jälkiteollinen yhteiskunta, reportaasit, Piilaakso
E-kirja, 2016
EPUB
4,79 €

Maailma kaupungistuu. Yli kymmenen miljoonan asukkaan kaupunkeja on jo 35. Ennusteiden mukaan 66 prosenttia maailman ihmisistä asuu kaupungeissa vuoteen 2050 mennessä.

Samaan aikaan osa kaupungeista on jäämässä kelkasta. Teollisuudesta eläneet paikkakunnat ovat länsimaissa uhanalaisia, elleivät ne löydä uusia syitä olemassaololleen.

Olemme jättämässä jälkeemme massiivisen määrän moderneja raunioita. Kukaan ei oikein tiedä, mitä niille pitäisi tehdä.

Kiehtovassa reportaasissaan Autiopaikoilla palkittu toimittaja Johanna Vehkoo matkustaa paikkoihin, jotka ovat syystä tai toisesta hylättyjä.

Kohteina ovat muun muassa tyhjenevä kaivoskylä Kainuun korvessa, neuvostoliittolainen aavekaupunki Huippuvuorilla ja jälkiteollisen maailman koelaboratorio Detroit. Matka jatkuu Kalifornian kultakuumeiden – niin menneiden kuin nykyisten – kautta hylättyihin virtuaalimaailmoihin.

Kirja etsii vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miksi ihmiset hylkäävät kotinsa ja mitä he jättävät jälkeensä? Ketkä jäävät ja miksi? Mitä tulevaisuuden raunioille tulisi tehdä – pitäisikö ne säilyttää arkeologisina kohteina ja lähihistorian muistomerkkeinä?


Suosittelemme myös: