Etusivu > TIETOKIRJALLISUUS > KEITTOKIRJAT

OSTERIKIRJA

Osterikirja
Tekijä: Maija Silvennoinen
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos (2010)
Saatavuus: Noin 1-2 arkipäivää
EUR   26,90
    
Osterikirja
26,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
160 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2010, 01.01.2010 (lisätietoa)
Osteri on vähän kuin samppanja, se sopii jokaiseen tilanteeseen. Erityisen hyvin osterit maistuvat uutenavuotena tai talvenselän taittuessa. Osterit ovat myös myyttisen ruoan maineessa: Casanova, joka tunnettiin kaikkien aikojen rakastajana, söi tarinoiden mukaan jopa 60 osteria päivässä.

Luonnonostereiden tulee olla "pulskia", parhaimmillaan jättää suuhun hieman makea jälkimaku, "arrière goût", kun ne on pureskeltu. Ei siis kokonaisena nieltyinä! Jos osterit hotkaisee purematta, makuelämys menee täysin hukkaan. Niitä on uskallettava maistella ja - ennen kaikkea - myös puraista raaka suupala kahtia. Maku on aina merellinen, mutta vaihtelee osterin kasvupaikan mukaan.

Ranskassa tuoreet osterit tarjotaan leväpedillä tai murskatun jään päällä. Ne syödään sellaisenaan, au naturel, maustettuna vastarouhitulla mustapippurilla,tilkalla sitruunamehua tai punaviinietikalla, johon on silputtu salottisipulia. Ohessa tarjotaan vaaleaa ruissekaleipää ja voita. Juomaksi sopii kuiva, hedelmäinen valkoviini ja juhlatilanteessa tietenkin samppanja!

Toisin kuin monet luulevat, osterit ovat Suomessa edullisia ja niistä saat loihdittua erilaisia herkkuja. Maija Silvennoisen Osterikirjasta löytyy 100 herkullista ja klassista osterireseptiä niin alku- kuin pääruoaksikin.

Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
LISÄÄ OSTOSKORIIN
Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 1-2 arkipäivässä
Osterikirjazoom
KIRJAUDU
Kirjaudu sisään
Rekisteröidy
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
LUKUAIKAPALVELUT
Bookbeat
Storytel
Elisa Kirja