Volga virtaa nyt Moskovaan — Kirjoituksia Neuvostoliitosta

Paavolainen, Olavi; Laamanen, Ville; Riikonen, H. K.
Nimeke: Volga virtaa nyt Moskovaan — Kirjoituksia Neuvostoliitosta
Tekijät: Paavolainen, Olavi (Kirjoittaja)
Laamanen, Ville (Toimittaja)
Riikonen, H. K. (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518517064
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € 16,50 € (15,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 279
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Historia
Kirjastoluokka: 97.1 Venäjän ja Neuvostoliiton historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkat, kirjailijat, yhteiskuntakuvaus, kulttuurielämä, taiteenlajit, arkkitehtuuri, kulttuurihistoria, historia, kommentaarit, biografinen kirjallisuudentutkimus
Olavi Paavolainen matkusti Neuvostoliittoon kesällä 1939 aikomuksenaan kirjoittaa sen perusteella kirja, kuten hän oli kirjoittanut Saksasta (Kolmannen valtakunnan vieraana, 1936) ja Etelä-Amerikasta (Lähtö ja loitsu, 1937; Risti ja hakaristi, 1938). Neuvostoliiton-matka oli aiemmin kariutunut, mutta lopulta hän sai viisumin. Matka toteutuikin ja ulottui Leningradista Moskovaan, Volgalle ja aina Tbilisiin saakka.

Matkalta kertyneistä kirjoituksista on tähän mennessä tiedetty sangen vähän 1940-luvulla erillisinä julkaistuja tekstejä lukuun ottamatta. Hiljattain on kuitenkin löytynyt kokoelma varsin viimeisteltyjä, juuri kyseistä matkaa koskevia Paavolaisen kirjoituksia ja kiinnostavia fragmentaarisia muistiinpanoja.

Volga virtaa nyt Moskovaan kokoaa kaiken tämän samoihin kansiin, myös jo aiemmin julkaistut tekstit. Lopputuloksena on kiehtova vihje siitä, millainen Paavolaisen itsensä kaavailema Neuvostoliitto-kirja olisi saattanut olla.

Paavolaisen tekstit ovat toimittaneet tutkijat Ville Laamanen ja H. K. Riikonen. He ovat laatineet kirjaan taustoittavat artikkelit sekä selitysosion.


Suosittelemme myös: