Viiden vuoden yksinäisyys

Niinistö, Sauli
Nimeke: Viiden vuoden yksinäisyys
Tekijät: Niinistö, Sauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518514452
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 284
Tuoteryhmät: Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: T99.13 Elämäkerrat. Muistelmat, yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muistelmat, puoluejohtajat, ministerit, kansanedustajat, poliitikot, poliittinen päätöksenteko, sisäpolitiikka, puolueet, oikeistopuolueet, puoluepolitiikka
Euroopan investointipankin varapääjohtajan Sauli Niinistön muistelmateos keskittyy vuosiin, jolloin hän toimi ministerinä ja Kokoomuksen puheenjohtajana.

Kirja alkaa Kokoomuksen eduskuntavaalikampanjan avauksesta Järvenpäässä tammikuussa 1995 sekä Lipposen ensimmäisen hallituksen muodostamisesta ja hallitusneuvotteluista, ja päättyy vaiheisiin, jolloin Niinistö luopui Kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Noina vuosina tapahtui Suomen talouden nousu, liittyminen euroalueeseen ja eurooppalaisen porvarikentän yhdistyminen.

Niinistö selvittää muistelmissaan muun muassa työlainsäädännön kiemuroita, Suomen valtion budjetin rakentamisen juonikasta kädenvääntöä ja päivän politiikkaa toimijan ja yksityishenkilön silmin.

Sauli Niinistö kuvaa myös hauskasti ja terävästi - niin kuin salolainen vain voi - miten päätökset Suomen hallituksessa ja EU:ssa syntyvät, ja mitä on työnteko vallan keskiössä.

Hän kirjoittaa osuvia henkilökuvia tunnetuista suomalaisista ja eurooppalaisista vaikuttajista, lempeällä, mutta paikoin sarkastisella otteella. Mukana ovat muuan muassa Paavo Lipponen, Claes Andersson, Iiro Viinanen, Liisa Jaakonsaari, Suvi-Anne Siimes, Helmut Kohl, Jacques Chirac, Tony Blair ja Gerhard Schröder.

Kirja syventää ja monipuolistaa Niinistön henkilökuvaa. Tiukasta talousmiehestä paljastuu maailmaa lämmöllä ja kunnioittaen tarkasteleva ihminen. Kirja huokuu suomalaista oikeudenmukaisuutta: jos tekisimme niin kuin oikein on, maailma ei olisi kovempi vaan kohtuullisempi paikka elää.


Suosittelemme myös: